Duizenden melkveehouders aan de slag met Bedrijfsantibiogram Mastitis

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Duizenden melkveehouders aan de slag met Bedrijfsantibiogram Mastitis

23-11-2016: 

Afgelopen maanden hebben duizenden melkveebedrijven voor het eerst de uitslag ontvangen van het Bedrijfsantibiogram Mastitis. In onderstaande video legt Ryan van Egmond, rundveedierenarts in het UGA Team van GD uit wat het Bedrijfsantibiogram is, wat u met de uitslag kunt én hoe lang deze geldig is. 

Het Bedrijfsantibiogram is de nieuwste innovatie van GD op het gebied van uiergezondheid. Het biedt deelnemers aan Uiergezondheid Tankmelk de mogelijkheid om naast inzicht in de mastitiskiemen op het bedrijf, ook inzicht te krijgen in de actuele antibioticagevoeligheid van deze kiemen op koppelniveau. De uitslag vertelt heel gericht voor welke antibiotica de mastitisverwekkers op het bedrijf wel of juist niet gevoelig zijn. Dit helpt om eerder het juiste middel te kiezen bij problemen met mastitis.

Blijvend inzicht in antibioticagevoeligheidspatronen

Hebt u onlangs de uitslag van het Bedrijfsantibiogram Mastitis ontvangen? Dan hebt u voor de komende zes maanden een goed beeld van antibioticagevoeligheidspatronen op uw bedrijf.
Het is goed om te weten dat het effect van bepaalde antibiotica op uw bedrijf niet altijd gelijk blijft: na verloop van tijd kunnen andere kiemen actief worden en de antibioticagevoeligheid van bepaalde kiemen kan veranderen. Om er zeker van te zijn dat u de middelen blijft kiezen waarvan u wéét dat ze op uw bedrijf waarschijnlijk goed werken, is het dus belangrijk trends in antibioticaresistentie op uw bedrijf te blijven volgen. Dit kan door elk half jaar automatisch een Bedrijfsantibiogram Mastitis te laten uitvoeren. Zo hebt u continu actuele informatie om goed en gericht te kunnen behandelen. Zeker ook als u weinig of geen individueel onderzoek doet is dit een laagdrempelige manier om tóch inzicht te krijgen.

Aanmelden

Deelnemers aan Uiergezondheid Tankmelk kunnen zich via onderstaande knop eenvoudig aanmelden voor het Bedrijfsantibiogram-abonnement. Het Bedrijfsantibiogram Mastitis wordt dan 2 keer per jaar, in januari en in juli, automatisch uitgevoerd. U betaalt hiervoor 37 euro per kwartaal. Meld u vóór 12 december aan, dan wordt het eerstvolgende Bedrijfsantibiogram in januari 2017 uitgevoerd!

Direct aanmelden

Geen deelnemer aan Uiergezondheid Tankmelk? Klik dan hier


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.