Rundertbc in zuiden van België

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Rundertbc in zuiden van België

5-10-2016:  In België is vorige week een haard van rundertbc ontdekt. Dat meldt Diergezondheidszorg Vlaanderen. 
 
Het gaat om een melkveebedrijf in de provincie Henegouwen, het zuiden van België. Alle dieren op het bedrijf worden geruimd, omdat bij onderzoek bleek dat zeer veel dieren besmet waren.

Momenteel wordt onderzocht welke bedrijven in contact zijn geweest met het getroffen bedrijf, van die bedrijven mag geen enkel rund het bedrijf verlaten totdat onderzoek op tbc heeft plaatsgevonden.

Vorig jaar werd ook al rundertbc vastgesteld bij onze zuiderburen. Toen ging het om drie bedrijven in Limburg: één bronbedrijf en twee bedrijven die via aanvoer van dieren besmet zijn geraakt.

 
Meer over rundertbc leest u hier
 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.