Publicatie in Science: Resultaten onderzoek vogelgriep belangrijk voor pluimveesector

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Publicatie in Science: Resultaten onderzoek vogelgriep belangrijk voor pluimveesector

18-10-2016:  Een internationale onderzoeksgroep heeft de rol van vogeltrek rond de Noordpool bij een grote vogelgriepuitbraak in kaart gebracht. De resultaten van dit onderzoek zijn deze week gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Science. Nederlandse onderzoekers van onder meer Erasmus MC en de Universiteit Utrecht (faculteit Diergeneeskunde) en Ruth Bouwstra, destijds werkzaam bij het CVI en nu sectormanager pluimvee bij GD, werkten mee aan het onderzoek.

In het najaar van 2014 werden ook Nederlandse pluimveebedrijven getroffen door de hoogpathogene variant van vogelgriep. Het eerste geval in Hekendorp werd via het early warning-programma vogelgriep ontdekt. In het early warning-programma werken pluimveepractici, GD en CVI nauw samen.

Ruth Bouwstra benadrukt het belang van de resultaten van dit onderzoek voor de pluimveesector: "Het is voor de pluimveehouderij belangrijk rekening te houden met deze nieuwe route van verspreiding van hoogpathogene vogelgriep."

Lees ook het bericht op de website van de faculteit Diergeneeskunde

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.