Gezond van start met GD op LIV Hardenberg

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gezond van start met GD op LIV Hardenberg

11-10-2016:  ‘Een gezonde start.’ Zo luidt het thema van GD op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) van 25 tot en met 27 oktober in Hardenberg. U vindt ons tijdens de LIV bij stand 539

Onze medewerkers vertellen u op de LIV met veel plezier alles over het belang van een goede biestopname door jonge biggen. De sector pluimvee stelt coccidiose centraal: hoe kunt u deze ziekte het beste op uw bedrijf monitoren en hoe bepaalt u de juiste coccidiose-aanpak? 

Natuurlijk kunt u ook voor andere diergezondheidsvragen aanschuiven aan de picknicktafel in onze stand. Ook hebben we een prijsvraag, waarmee u een luxe ontbijtservice bij u thuis kunt winnen. Uw deelname wordt beloond met een leuke gadget die volledig in het teken staat van een gezonde start van uw dag: een uniek GD-ontbijtbordje. 

ontbijtbordje GD - kleine foto

Sector Varken: Biest

Biest is van levensbelang voor biggen. Na de geboorte hebben ze snel energie nodig om op temperatuur te komen en te blijven. Bovendien is biest voor biggen de enige bron van afweerstoffen tegen ziekteverwekkers. 

Sector Pluimvee: Coccidiose-monitoring

Met het coccidiose-monitoringsprogramma krijgt u inzicht in de coccidiosestatus van uw koppel. De coccidiose-uitscheiding van de zeven belangrijkste Eimeria-soorten wordt in beeld gebracht. U kunt het programma inzetten om inzicht te krijgen in de aanwezige coccidiosesoorten en de ernst van de infectie(s). 

Daarnaast besteedt de sector pluimvee van GD ook dit jaar aandacht aan de Leververvetting Combinatietest, waarmee u eenvoudig zelf normale levers van vervette levers kunt onderscheiden.

Cartoon LIV

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.