Alertheid op vogelgriepvirus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Alertheid op vogelgriepvirus

17-10-2016: 

De FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, adviseert landen om alert te zijn op mogelijke verspreiding van het vogelgriepvirus. Aanleiding is het aantonen van het hoogpathogene H5N8-virus, eind mei en begin juni in trekvogels in Rusland. Het bericht van de FAO leest u hier. Wageningen Bioveterinary Research heeft dit bericht vertaald (klik hier). GD roept pluimveehouders en dierenartsen op alert te zijn op ziekteverschijnselen van vogelgriep. Neem bij twijfel contact op met uw dierenarts. Goede hygiëne en bedrijfsmanagement kunnen het risico op insleep verkleinen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.