Schmallenbergvirus vastgesteld bij een rund

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Schmallenbergvirus vastgesteld bij een rund

2-8-2016: 

Eind juli is door het Centraal Veterinair Instituut (onderdeel van Wageningen Universiteit) voor het eerst in 2016 schmallenbergvirus aangetoond bij een rund. Een bloedmonster van het betreffende rund werd getest op SBV (PCR-test) in het kader van onderzoek voorafgaand aan export (Bron: CVI).

Deze bevinding sluit aan bij de resultaten van de specifieke monitoring die GD heeft uitgevoerd. In 2015 heeft het schmallenbergvirus ook gecirculeerd in Nederland. Meer informatie over de resultaten van de specifieke monitoring kunt u binnenkort lezen in de Herkauwer en in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde van augustus. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.