Jubileum voor Worminfecties Tankmelk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Jubileum voor Worminfecties Tankmelk

29-8-2016: 

Worminfecties Tankmelk bestaat alweer vijf jaar! Inmiddels hebben duizenden melkveebedrijven gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met dit laagdrempelige tankmelkabonnement de wormsituatie op hun bedrijf te monitoren. Wilt u nog meedoen met de ronde van 2016? Meld u dan aan vóór 15 september.

In 2008 lanceerde GD al het tankmelkonderzoek op leverbot en maagdarmwormen, in 2011 kwam daar het onderzoek op longwormen bij, waardoor een compleet pakket ontstond: Worminfecties Tankmelk. Het abonnement is bedoeld voor melkveebedrijven met weidegang. Bij deelnemers wordt de tankmelk jaarlijks twee keer getest op antistoffen tegen longwormen en één keer (aan het einde van de weideperiode) op antistoffen tegen maagdarmwormen en leverbot. Eind oktober ontvangt u  een duidelijk overzicht van de wormstatus op het bedrijf. De uitslag helpt u om het weide- en wormmanagement van het jongvee en melkkoeien te evalueren en waar nodig bij te stellen en om, samen met uw dierenarts, te beslissen over een eventuele behandeling of vaccinatie.

Leverbotalerts

Sinds 2015 kent Worminfecties Tankmelk een unieke extra service: de leverbotalerts. Dit zijn digitale meldingen (per e-mail) die u op het juiste moment praktische tips geven om leverbot (preventief) aan te pakken. Ook geven ze per viercijferig postcodegebied aan of er in de omgeving een verhoogd risico is op leverbot. Hieraan is een gericht, tijdgebonden advies gekoppeld.

Aanmelden vóór 15 september

Worminfecties Tankmelk is ideaal als u met weinig werk de diergezondheid op hun bedrijf naar een hoger plan wilt tillen, onnodig behandelen wilt voorkomen en tijdig gericht in uw worm- en weidemanagement wilt kunnen bijsturen. Wilt u dit jaar nog mee doen? Meld u dan aan via deze pagina.


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.