Filmpje: Hoe neem ik een melkmonster?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Filmpje: Hoe neem ik een melkmonster?

2-8-2016:  Als u een koe hebt met een hoog celgetal, eventueel met klinische mastitis, is bacteriologisch onderzoek van de melk (BO Melk) een ideaal instrument. 
BO Melk is immers dé manier om erachter te komen welke bacteriën verantwoordelijk zijn voor de uiergezondheidsproblemen bij een bepaalde koe. En als u weet welke mastitisverwekkers er in het spel zijn, dan weet u ook hoe u de koe het best kunt behandelen en of behandelen nog zinvol is.

Voor een bruikbare uitslag van het onderzoek is het belangrijk om hygiënisch en volgens een vast protocol te werken. Anton Gosselink, uiergezondheidsdeskundige bij het UGA Team van GD, legt in onderstaand filmpje uit hoe u het best een melkmonster kunt nemen. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over BO Melk.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.