Welke dip is het best bij streptokokken en E.coli?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Welke dip is het best bij streptokokken en E.coli?

5-7-2016: 

Bij GD krijgen we geregeld vragen over de te kiezen dip bij verschillende ziektekiemen. Bij streptokokken en E.coli kunt u het beste een barrièredip gebruiken. 

Deze werkt desinfecterend en beschermt ook tussen de melkingen door. Deze is aan te bevelen op bedrijven waar het vooral de omgevingsbacteriën (zoals E. coli en streptokokken) zijn die de problemen veroorzaken. Een contactdip werkt snel, maar korter. Deze dip werkt vooral goed op bedrijven waar koegebonden (melkoverdraagbare) bacteriën de problemen veroorzaken. Een ander verschil is dat een barrièredip alleen gedipt kan worden en een contactdip ook kan worden gesprayd. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.