Alert op leverbot via tankmelkonderzoek

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Alert op leverbot via tankmelkonderzoek

28-7-2016:  Hoe alert bent u op leverbot op uw bedrijf? Wist u dat GD sinds vorig jaar leverbotalerts verstuurt? Een leverbotalert is een digitale melding met actuele informatie over leverbot en het leverbotrisico in Nederland. 

Bedrijven die weidegang toepassen kunnen in het weideseizoen te maken krijgen met worminfecties bij hun vee, zoals leverbot. De afgelopen jaren kreeg GD signalen uit het veld dat er behoefte is aan concrete en meer bedrijfsspecifieke adviezen over leverbot. Als praktische aanvulling op de bestaande onderzoeken en op de leverbotprognoses heeft GD, samen met de Nederlandse Zuivel Organisatie en LTO Nederland, de leverbotalert ontwikkeld. 
Kijk hier voor meer informatie en om u aan te melden

Exclusief voor melkveebedrijven

Er zijn algemene alerts die praktische tips geven over het beheersbaar maken van leverbot en er zijn de bedrijfsspecifieke alerts over het actuele leverbotrisico per viercijferige postcode. Exclusief voor melkveebedrijven met een abonnement op Worminfecties Tankmelk koppelt GD de tankmelkuitslag, via het GD leverbotprognosemodel, aan het actuele leverbotrisico per viercijferige postcode. Dit resulteert in een voor uw bedrijf specifieke alert die de kans op een leverbotbesmetting in uw viercijferigpostcodegebied in beeld brengt. 

De e-mail die u van GD ontvangt verwijst u naar een leverbotbeslisboom waarin enkele vragen aan u worden voorgelegd. Hiermee krijgt u een advies op maat voor de leverbotsituatie op uw bedrijf. Wanneer u zich vóór 15 september aanmeldt voor het abonnement Worminfecties Tankmelk ontvangt u in oktober of november al een tankmelkuitslag en in november een bedrijfsspecifieke leverbotalert. Aanmelden

Dus bent u melkveehouder en wilt nog alerter zijn op het risico op leverbot op uw bedrijf? Kies dan voor een leverbotadvies op maat en monitor leverbotinfecties bij de melkgevende dieren via het GD tankmelkonderzoek. Hiermee wordt jaarlijks in oktober of november de tankmelk onderzocht op afweerstoffen tegen leverbot, longwormen en maagdarmwormen en ontvangt u als extra service: de leverbotalerts. 


Kijk hier voor meer informatie over het abonnement Worminfecties Tankmelk en om u aan te melden voor het abonnement.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.