Tweede ronde PTS modules Identificatie en Antibiogram (rundvee en varken)

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Tweede ronde PTS modules Identificatie en Antibiogram (rundvee en varken)

28-6-2016:  De rondzendoefeningen voor laboratoria en bedrijfsleven die voorheen onder GD BO Labservice rundvee en pluimvee vielen, zijn vanaf dit jaar geüniformeerd onder de PTS binnen GD Labservices. Daarnaast zijn deze PTS er nu ook voor de gezelschapsdieren en varkens.

Wij nodigen laboratoria en bedrijfsleven hierbij van harte uit om zich te abonneren op deze PTS voor:

  • VLDIA323 PTS module identificatie bacterie spp. 
  • VLDIA324 PTS module antibiotica gevoeligheidsbepaling (bacterie spp.)

U kunt zich in 2016 alleen nog opgeven voor ronde 2, rundvee en varken.
Indien u zich aanmeldt voor de module rundvee, dan betaalt u voor dit jaar de helft, aangezien u er maar met een van de twee rondes meedoet. Vanaf 2017 doet u dan automatisch aan beide rondes mee.

Aanmelden kan nog tot 29 juli via het online aanmeldformulier.

Door deel te nemen aan Proficiency testing schemes (PTS) (voorheen ook bekend als rondzendoefeningen) van GD Labservices ijkt u regelmatig uw onderzoeksmethoden. Dit draagt bij aan de kwaliteitsborging en de productie van uniforme testen en betrouwbare uitslagen.

Kwaliteit en vertrouwen

Goed bacteriologisch onderzoek vraagt om actuele kennis van ziekteverwekkers en van onderzoekstechnieken. Het resultaat van uw onderzoek en uw advies zijn het uitgangspunt voor de dierhouder om zijn dieren te behandelen. Daarom investeert u in kwaliteit en kennis. Door deel te nemen aan PTS blijft u scherp op de kwaliteit en signaleert u verbeterpunten. Kortom: Het levert u waardevolle informatie op over het functioneren van uw laboratorium.

Kiemisolatie en gevoeligheid

Bepaalde diergeneesmiddelen mogen niet worden toegepast zonder kiemisolatie en gevoeligheidsbepaling. Dit ligt vast in Artikel 5.7 Besluit diergeneeskundigen. De regels voor de kwaliteit en uitvoering van de kiemisolatie en de gevoeligheidsbepaling zijn vooralsnog overgelaten aan het bedrijfsleven. Voor de onderbouwing van de kwaliteit van laboratoria zijn daarom deze PTS opgezet. Hierbij werken GD en Centraal Veterinair Instituut (CVI) voor de module antibiotica gevoeligheidsbepaling (bacterie spp.) samen.

Voor meer informatie over de PTS kunt u onze website bezoeken of de flyer bekijken.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.