Monitoringsflyer Rund 1e kwartaal 2016

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monitoringsflyer Rund 1e kwartaal 2016

17-6-2016: 

In het eerste kwartaal van 2016 telt Nederland 17.515 melkveebedrijven met per bedrijf gemiddeld 102 dieren ouder dan twee jaar. 45 procent is dan BVD-vrij of –tankmelk onverdacht en 54 procent IBR-vrij of –tankmelk onverdacht.

Van de 17.946 niet-melkleverende bedrijven in Nederland, is in het eerste kwartaal de gemiddelde bedrijfsgrootte bij kleinschalige bedrijven 5 runderen, bij zoogkoeienbedrijven 31 volwassen runderen, jongvee-opfokbedrijven 67 stuks jongvee en vleesveebedrijven 433 runderen. 4 procent is BVD-vrij en 12 procent IBR-vrij.

Meer informatie uit de monitoring en de specifieke situatie van dierziekten zoals Salmonella, Leverbot en Blauwtong, kunt u lezen in de Monitoringsflyer Rundvee. Deze wordt vier keer per jaar uitgebracht om u op de hoogte te brengen van de rundergezondheidssituatie in Nederland.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.