Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monitoringsflyer Rund 1e kwartaal 2016

17-6-2016: 

In het eerste kwartaal van 2016 telt Nederland 17.515 melkveebedrijven met per bedrijf gemiddeld 102 dieren ouder dan twee jaar. 45 procent is dan BVD-vrij of –tankmelk onverdacht en 54 procent IBR-vrij of –tankmelk onverdacht.

Van de 17.946 niet-melkleverende bedrijven in Nederland, is in het eerste kwartaal de gemiddelde bedrijfsgrootte bij kleinschalige bedrijven 5 runderen, bij zoogkoeienbedrijven 31 volwassen runderen, jongvee-opfokbedrijven 67 stuks jongvee en vleesveebedrijven 433 runderen. 4 procent is BVD-vrij en 12 procent IBR-vrij.

Meer informatie uit de monitoring en de specifieke situatie van dierziekten zoals Salmonella, Leverbot en Blauwtong, kunt u lezen in de Monitoringsflyer Rundvee. Deze wordt vier keer per jaar uitgebracht om u op de hoogte te brengen van de rundergezondheidssituatie in Nederland.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.