Drinken de koeien genoeg tijdens de weidegang?

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Drinken de koeien genoeg tijdens de weidegang?

30-6-2016: 

Koeien hebben buiten soms een andere drinkwaterbron dan binnen. In de stal wordt bijvoorbeeld leidingwater gedronken terwijl buiten gebruik wordt gemaakt van een eigen (grondwater)bron. Hierdoor treedt voor de koeien vaak een duidelijk smaakverschil op. 

Omdat dieren een voorkeur hebben voor wat ze gewend zijn, is de kans groot dat ze buiten minder water opnemen dan binnen. Om hittestress te voorkomen is het echter juist belangrijk dat ze in het zomerseizoen bij hoge temperaturen meer drinken dan normaal. Of de wateropname in de wei een probleem is, kunt u goed waarnemen bij het naar binnen halen van de koeien. Als een groot aantal dieren direct gaat staan drinken, dan hebben ze in de wei te weinig gedronken. Het is van groot belang dat u dan probeert dit zo snel mogelijk op te lossen.

Lees hier alles over rundveedrinkwater

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.