Met muggenradar voorbereid op knutten

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Met muggenradar voorbereid op knutten

30-6-2016: 

De weersomstandigheden zijn ideaal voor de ontwikkeling van muggen: het is warm en het is vochtig. Muggenradar, een initiatief van Wageningen Universiteit, meldt een verhoogde hoeveelheid muggen. 

Die meet niet de hoeveelheid knutten, maar knutten gedijen goed onder dezelfde weersomstandigheden als muggen. Behalve dat ze vervelend zijn voor dieren, kunnen knutten ook ziekten overbrengen. Denk onder andere aan blauwtong in 2006 en 2007 of aan het schmallenbergvirus. Infecties met het schmallenbergvirus zijn ook afgelopen jaren nog vastgesteld. Onderzoek wees uit dat vliegenwerende middelen en opstallen tijdens de schemering een beschermend effect hebben tegen het aantal steken en daarmee het percentage geïnfecteerde dieren verlagen. 

Houd zelf in de gaten hoeveel last van knutten u kunt verwachten en pas eventueel een extra behandeling toe met vliegen- en muggenwerende middelen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.