Twee prijswinnaars ontvangen tablet

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Twee prijswinnaars ontvangen tablet

31-5-2016:  GD heeft twee varkenshouders uit Lottum en Deurne eind mei in het zonnetje gezet. Ze wonnen een tablet voor de slagzin die ze bij de GD-stand op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) op een creatieve manier afmaakten. De slagzin luidde: ‘Diergezondheid betekent voor mijn bedrijf…’ 

De twee winnaars van een tablet zijn: 

M.T.S. Vullings-te Baerts uit Lottum
“…. onze dieren op een hoog gezondheidsniveau, dan geven ze ons een goede bonus cadeau.”

Mevrouw Vullings met haar tablet

P. Moors uit Deurne
“…. alle varkens vrolijk en lekker in hun lijf. Een big die vrolijk door de stal rent, maakt deze boer helemaal content!”

Familie Moors met tablet

Bonus

Fokbedrijf Vullings-te Baerts heeft een gesloten subfokbedrijf en maakt met de GY-z de Topigs 20-zeugen en TN70-zeugen. “We doen mee met de Topigs-monitoring van GD”, licht mevrouw Vullings-te Baerts de ‘bonus’ uit haar slagzin toe. “Uit de monitoring bleek dat we beter eerder konden vaccineren tegen PRRS bij de biggen. Dat hebben we gedaan, en daar zien we nu de effecten van. We hebben nu bijna geen problemen met de speendip en het gaat goed met de gezondheid. Er zijn geen zieke dieren en we hebben gezonde technische resultaten. Dat is ons heel wat waard.”

Familie Moors runt in Deurne een gesloten bedrijf met 400 zeugen op twee locaties. Drie generaties werken mee op het bedrijf. “Onze ervaring leert dat als de varkens gezond zijn, ze blij door de stal rennen. Daar wordt de hele familie vrolijk van”, vertelt mevrouw Moors. Haar zoon Rens (12) is erg blij met zijn nieuwe tablet. Hij verzon samen met zijn moeder de winnende slagzin.

GD wenst de winnaars veel plezier met de tablet!


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.