Nematodirose

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nematodirose

31-5-2016:  In de mest van lammeren komen in deze periode van het jaar soms grote aantallen nematodirus eieren voor. Als deze lammeren geen diarree hebben, zijn deze nematodirus eieren geen reden om een behandeling in te stellen. Bij opgroeiende lammeren spelen in de loop van het jaar achtereenvolgens Nematodirus soorten, Haemonchus contortus, Teladorsagia circumcincta en Trichostrongylus soorten een rol. De infectieuze larven van de verschillende Nematodirus soorten veroorzaken vooral problemen bij lammeren in de eerste maanden van het eerste weideseizoen. Ernstige uitbraken komen vooral voor na lange en koude winters en gaan gepaard met ernstige diarree, vermagering en sterfte. Na een doorgemaakte nematodirus infectie bouwen lammeren snel een goede immuniteit op. Als er eieren in de mest verschijnen is de gevaarlijke periode al voorbij. Nematodirus eieren in de mest van gezonde lammeren zijn dus geen reden om te behandelen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.