Inschrijving UGA Uiergezondheid Awards geopend!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Inschrijving UGA Uiergezondheid Awards geopend!

23-5-2016:  De inschrijving voor de UGA Uiergezondheid Awards 2016 is geopend! Meld vóór 26 augustus een veehouder aan en beloon hem of haar voor de mooie samenwerking het afgelopen jaar. De awards worden 10 november uitgereikt tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij in Zwolle.
Het is dit jaar alweer de tiende keer dat de Uiergezondheid Awards worden uitgereikt. Het UGA Team van GD bereidt, samen met vakblad Boerderij, dan ook een bijzonder feestje voor. Wie verdient het volgens u om hier in het zonnetje te worden gezet?


Dit zijn de winnaars van 2015. Staat een van ‘uw’ veehouders straks ook op het podium in Zwolle? 

Voor wie?

De UGA Uiergezondheid Awards zijn bedoeld voor melkveehouders die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben neergezet op het gebied van uiergezondheid. Denk aan een veehouder die het tankmelkcelgetal flink heeft laten dalen, het aantal gevallen van klinische mastitis heeft weten terug te dringen of succesvolle resultaten heeft geboekt met selectief droogzetten. 

Met de jaarlijkse uitreiking wil UGA de voortdurende verbetering van de uiergezondheid in Nederland stimuleren. De Nederlandse melkveesector hecht immers  sterk aan een goede uiergezondheid. Gezonde uiers betekent namelijk fittere koeien, minder antibiotica, lagere kosten en meer melk. 

Hoe werkt het?

Melkveehouders kunnen tot en met 26 augustus 2016 digitaal worden aangemeld via dit formulier. Het UGA Team neemt begin september contact op met de melkveebedrijven die in aanmerking komen voor een nominatie. De genomineerden krijgen bezoek van een uiergezondheidsspecialist van het UGA Team.
Uiteindelijk worden er tijdens het Congres Gezonde Melkveehouderij op 10 november 2016 drie UGA Uiergezondheids Awards uitgereikt: de jury kiest uit de genomineerden twee winnaars, maar ook het publiek kiest een winnaar. 

Wat krijgt de veehouder?

Genomineerde veehouders worden in het zonnetje gezet op de website van GD en via diverse andere agrarische media. Bovendien ontvangen alle genomineerden twee kaarten voor het congres Gezonde Melkveehouderij. De winnaars van de UGA Uiergezondheid Awards ontvangen:
 • een award in de vorm van een mooie muurplaquette, overhandigd tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij;
 • een bedrag van €500,-;
 • twee kaarten voor het congres Gezonde Melkveehouderij;
 • positieve aandacht in diverse media.

Wat krijgt de voordrager?

Ook de voordragers delen mee in het succes van de winnaars. Werken aan uiergezondheid doe je immers samen! Is een van ‘uw’ veehouders bij de genomineerden/winnaars, dan hebt u niet alleen een trotse klant, u ontvangt ook:
 • vermelding van naam in alle communicatie-uitingen rondom de awards;
 • een kaart voor het congres Gezonde Melkveehouderij;
 • de mogelijkheid om materiaal aan te leveren voor de goodiebag op het congres.

Meer informatie en aanmelden


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.