Nieuws uit VMP

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuws uit VMP

4-4-2016:  In de eerste VMP-bijeenkomst van dit jaar, op 22 maart, stonden de deelnemende dierenartsen stil bij een aantal actuele zaken, waaronder Aviaire Influenza (AI) in Frankrijk, Mycobacterium avium en Gumboro. Op het front van AI is het in Nederland redelijk rustig. In Frankrijk worden echter nog met enige regelmaat nieuwe gevallen van hoogpathogene AI ontdekt. Tot 24 februari dit jaar zijn daar 74 gevallen geconstateerd. 

Bij één hobbypluimveehouder werd de zoönotische bacterie Mycobacterium avium ontdekt. Deze bacterie kan gezondheidsproblemen bij mensen veroorzaken. Hobbypluimveehouders kunnen bij GD het Keurmerk Zoönosen aanvragen. 
Verder werd er dieper ingegaan op Gumboro en de pilot ‘Vaccinatiecontrole’. De reden voor de pilot was het lange aanhouden van Gumboro-uitbraken. VMP-dierenartsen vroegen zich daarom af of vaccins wel goed aanslaan en of er wel correct gevaccineerd werd. De resultaten hiervan vindt u in komende Pluimvee

VMP

Wat is VMP?

De Veterinaire Monitoring Pluimvee (VMP) is hét samenwerkingsverband tussen pluimveedieren-artsen en GD. Een 35-tal pluimveedierenartsen wisselen, samen met GD, veel praktische kennis en ervaringen uit. De kwartaalbijeenkomsten, die altijd goed bezocht worden, zijn een mix van bijdragen van gastsprekers uit de sector, presentaties van collega-pluimveedieren-artsen uit het veld en GD-medewerkers. 
Klik hier voor meer informatie 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.