Monitoringsflyer Rundvee vierde kwartaal 2015

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monitoringsflyer Rundvee vierde kwartaal 2015

22-3-2016: 

Eind 2015 waren er gemiddeld 100,9 runderen ouder dan 2 jaar aanwezig op melkveebedrijven. 41 procent van de melkveebedrijven was BVD-vrij of BVD-tankmelkonverdacht en 51 procent was IBR-vrij of IBR-tankmelkonverdacht. Er werd op minder bedrijven een leverbotbesmetting vastgesteld. Bij analyse van uiergezondheidskengetallen bleek dat het landelijk gemiddelde tankmelkcelgetal gedaald was. 

Meer informatie over de specifieke situatie van diverse dierziekten en andere zaken vanuit de monitoring, zoals Mycoplasma, kunt u lezen in de Monitoringsflyer Rundvee. Deze wordt vier keer per jaar uitgebracht om u op de hoogte te brengen van de rundergezondheidssituatie in Nederland.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.