Schoon de wei in verkleint komend weideseizoen kans op infectie

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Schoon de wei in verkleint komend weideseizoen kans op infectie

21-3-2016:  Door de hoge temperaturen deze winter hebben schapen en runderen langer een leverbotinfectie kunnen oplopen. Dit is een situatie die niet eerder is vastgesteld

Nu leverbotvrij de wei in, zorgt in het komende weideseizoen voor minder leverbotinfecties. Controleer daarom nu uw dieren op een leverbotinfectie door middel van mestonderzoek*. GD ondersteunt een gerichte aanpak van leverbot en verlaagt daarom tijdelijk het tarief voor individueel of gepoold mestonderzoek met circa 20 procent. Het actietarief geldt tot en met 31 mei 2016.

Juist voor bedrijven met een leverbot historie is het van belang om een goed beeld te krijgen van de huidige leverbotsituatie. Het meest praktisch is om per koppel een mestmonster in te sturen en het gepoolde mestonderzoek op leverbot aan te vragen. 

Wilt u meer weten over leverbot? Kijk op www.leverbot.nl en de leverbotalert

*Het GD mestonderzoek op leverbot is een specifieke test die het aantal leverboteieren per gram mest weergeeft. Aan de hand van de uitslag wordt de ernst van de leverbotbesmetting bepaald. Tevens kunt u met deze test het effect van een eventuele behandeling (drie weken na behandeling) controleren. 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.