Klauwgezondheid verbeteren op uw bedrijf

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Klauwgezondheid verbeteren op uw bedrijf

3-3-2016: 

Aanpak van klauwgezondheid op het melkveebedrijf kan niet op basis van alleen twee keer per jaar koppelbekappen of tweewekelijks een voetbad toepassen. Werkelijke stappen kunnen gemaakt worden op basis van een integrale aanpak. 

Als u de klauwgezondheid wil verbeteren op uw bedrijf, dan kunt u naar veel verschillende aandachtspunten kijken. Welke voor u het belangrijkst zijn, hangt af van uw specifieke bedrijfssituatie. Een bedrijf dat problemen heeft met nieuwe gevallen van Mortellaro bij de pinken en vaarzen vraagt om een andere aanpak dan een bedrijf waar de koeien niet goed opknappen na een behandeling. Maar voor alles geldt: zijn alle aandachtspunten op orde, dan zal de klauwgezondheid vanzelf verbeteren. 

Voorkom insleep van Mortellaro

Uiteraard is de beste manier om problemen met Mortellaro te voorkomen ervoor te zorgen dat geen vee met Mortellaro wordt aangekocht. Wilt u toch aankopen,  doe dat dan van een bedrijf waarvan bekend is dat Mortellaro niet of nauwelijks speelt. Beoordeel de dieren voor introductie eerst onder de klauw en behandel ze eventueel. Zorg ook dat bezoekers alleen met schone bedrijfskleding, laarzen én schone materialen uw bedrijf betreden.  

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.