Gebruik oorbiopttesten voor bewaking BVD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Gebruik oorbiopttesten voor bewaking BVD

22-3-2016: 

GD is per 15 maart gestart met een pilot waarbij uitslagen van BVD-oorbioptonderzoeken die zijn uitgevoerd door BeterVee, gebruikt kunnen worden in het programma BVD-vrij Certificering van GD. De betreffende bepaling voldoet aan de minimumeisen die GD hiervoor stelt, zoals  uitvoering van de test onder ISO 17025-certificering en een validatierapport.

GD biedt rundveehouders al een aantal jaren de mogelijkheid om oorbiopten te laten onderzoeken op BVD-virus en ziet de laatste jaren een flinke stijging in het aantal inzendingen. Door naast de uitslagen van GD, nu ook oorbiopt-uitslagen van BeterVee te accepteren, wordt het ook voor veehouders die oorbiopten insturen naar dit lab mogelijk om de uitslag in te zetten als onderdeel van het GD-programma BVD-vrij Certificering.
De pilot met BeterVee duurt tot 31 december 2016 en heeft alleen betrekking op uitslagen die direct door BeterVee bij GD worden aangeleverd.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.