Actiecode voor 10 procent korting

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Actiecode voor 10 procent korting

7-3-2016: 

Varkenshouders kunnen nog tot 1 mei 2016 profiteren van de LIV-kortingsactie van GD. Op de beurs in Venray deelden we begin maart speciale stickers uit, die u op het inzendformulier kunt plakken voor 10 procent korting op het pakket Calciummetabolisme, het pakket Energie- en eiwitmetabolisme en de Happy Bite-bepalingen (PCR en ELISA). Was u niet op de LIV en heeft u dus geen stickers gekregen? Vermeld dan deze kortingscode op het inzendformulier, in het vakje ‘extra informatie’: Beursactie LIV Venray 10%. Dan krijgt u alsnog korting.

Happy Bite (ELISA en PCR)

GD kan u via speekselonderzoek inzicht geven in de gezondheidsstatus van uw dieren. U kunt hiervoor speciale Happy Bite-touwen (VDGEB057) ophangen in de hokken, waar varkens graag op kauwen. Deze zijn, net als de retourpakketten (VDGEB058), te bestellen via in de GD Webshop. Zo kunt u eenvoudig monstermateriaal verzamelen van bijvoorbeeld gespeende biggen of opfokdieren. U kunt Happy Bite inzetten voor een ruim aanbod aan testen:

 • ELISA: één pakket (artikelnummer 10453) voor luchtwegantistoffen (App, Infl uenza A, Mycoplasma hyopneumoniae, PRRS en Circo)
 • PCR: 
  • Influenza A (artikelnummer 10724)
  • Subtypering H1N1, H1N2 en H3N2 (artikelnummer 10708)
  • Circo (artikel nummer 10655)
  • PRRS (artikelnummer 10684)

Lees meer over Happy Bite

  

Pakket Eiwit- en energiemetabolisme

(artikelnummer 10304)
Het uitgebreide pakket Eiwit- en energiemetabolisme wordt vaak ingezet wanneer zeugen traag werpen. Het werpproces kost namelijk veel energie. De grote tomen die tegenwoordig geboren worden, trekken een vrij zware wissel op het uithoudingsvermogen van de zeug. Als die te snel uitgeput raakt, duurt het werpen te lang, waardoor onnodig veel biggen niet levensvatbaar of dood ter wereld komen. Vooral kort voor het werpen, is het essentieel dat de eiwit- en energievoorziening van de zeug goed is. Bij dit pakket wordt op basis van bloedonderzoek gekeken of en waarom het eiwit- en energiemetabolisme verstoord is. Als de zeug bijvoorbeeld onvoldoende energie benut uit het voer, kunnen voeraanpassingen nodig zijn.

Pakket Calciummetabolisme

(artikelnummer 10286)
Het pakket Calciummetabolisme maakt inzichtelijk of zeugen rond het werpproces problemen hebben met de calciumstofwisseling. Ook kan het nuttige informatie opleveren bij bepaalde gevallen van kreupelheid. 

Rond het werpen
Om het werpproces vlot te laten verlopen en de melkgift goed op gang te laten komen, hebben zeugen veel calcium nodig. Dit wordt voor een deel vrijgemaakt uit de botten. Soms is dat mechanisme bij zeugen te ‘lui’ en passen ze de calciumstofwisseling niet vlot genoeg aan. Dit is met het pakket Calciummetabolisme aantoonbaar, door de bloedwaarden van de zeug van enkele dagen voor het werpen te vergelijken met enkele dagen na het werpen.

Kreupelheid
Voor gezond beenwerk is het essentieel dat de calciumstofwisseling optimaal functioneert. Als uit het bloedonderzoek blijkt dat dit niet het geval is, kunnen gerichte maatregelen genomen worden, zoals voeraanpassingen.

Meer weten over deze actie?

Neem dan contact op via de GD Veekijker (0900 - 7100 000) of varkensinfo@gddiergezondheid.nl


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.