Update Aviaire Influenza

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Update Aviaire Influenza

8-2-2016:  Omdat de situatie omtrent Aviaire Influenza (vogelgriep) met name in Frankrijk onrustig is, roept GD veehouders en dierenartsen op om alert te zijn op zowel hoogpathogene als laagpathogene ziekteverschijnselen. De verschijnselen van laagpathogene AI kunnen beperkt en aspecifiek zijn. Neem bij twijfel contact op met uw dierenarts. Goede hygiëne en goed management kunnen het risico op insleep verkleinen. 

De Franse overheid heeft een pakket aan maatregelen openbaar gemaakt om de uitbraak te bestrijden. De eenden- en ganzenhouderij in de getroffen regio wordt ontvolkt door de opzet van nieuwe kuikens te verbieden en er gelden aanvullende hygiënemaatregelen. Meer informatie is te vinden op de website van het Franse Ministerie voor Landbouw (Franstalig).

Verder is er half januari een besmetting met HPAI H7N8 vastgesteld op een kalkoenenbedrijf in de Verenigde Staten. De USDA geeft aan dat het erop lijkt dat er laagpathogene vogelgriep in de regio circuleert en er op het desbetreffende bedrijf een mutatie heeft plaatsgevonden naar hoogpathogeen. Sinds 15 januari zijn er in de VS geen nieuwe gevallen gemeld. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.