Tweede winnaars slagzin RMV Gorinchem

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Tweede winnaars slagzin RMV Gorinchem

4-1-2016:  Samen met zijn vrouw Gerie en dochter Gwendolyn was melkveehouder Teus Verboom op de RMV in Gorinchem. “We zaten koffie te drinken terwijl mijn dochter het hele boekje met bonnetjes invulde. Ineens bedacht ze deze slagzin. Ze is altijd wel creatief, dus we vonden dat we het wel konden inleveren.” En met succes: de familie Verboom won de espressomachine met de slagzin ‘Wie weet hoe het zit met BVD op zijn bedrijf kan met een gerust hart een GD-mokje koffie drinken’. 

Of Teus dat nu ook doet? “Op het moment wel. We hebben in het verleden wel last gehad van BVD. Daar kwamen we eigenlijk toevallig achter. We doen weleens mee met een jongveekeuring, daarvoor worden de dieren getapt, en toevallig bleek deze vaars een drager te zijn. Dan schrik je wel, want je weet niet of het zich al heeft verspreid.” Nadat alle dieren waren getapt kwam het verlossende woord: er waren gelukkig maar twee dragers, die zijn afgevoerd. “We hebben nog best geluk gehad. Sindsdien tappen we alle nieuwgeboren kalveren en aangekochte dieren. Maar binnenkort willen we toch eens een QuickScan BVD gaan doen, dan weet je het ook van de melkgevende dieren.” En uiteindelijk wil de melkveehouder ook naar BVD-vrij. 

Het gezin is erg blij met de espressomachine, zegt Gerie. “Hij is super, ik heb hem graag!” 


Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.