Extra energie kalf tijdens winterperiode

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Extra energie kalf tijdens winterperiode

29-1-2016:  Tijdens de winterperiode heeft een dier extra energie nodig om zich op temperatuur te houden. Dit geldt al voor een temperatuur van onder de 10 graden. Voor kalveren tijdens de melkperiode is het advies om dan 10 procent extra melkpoeder per liter melk te verstrekken, om zo de melk in te dikken. 

Indien koemelk wordt gevoerd, voer dan dagelijks 0,5 liter melk extra. Het is bovendien beter om de dagelijkse hoeveelheid melk in drie voedingen te verstrekken in plaats van twee voedingen. Uiteraard is het zeker in koude perioden belangrijk dat het kalf een droog, warm en tochtvrij ligbed heeft, en altijd vers water ter beschikking heeft, ook als het vriest.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.