Update AI in Frankrijk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Update AI in Frankrijk

2-12-2015: 

In Frankrijk zijn opnieuw twee gevallen van hoogpathogene AI van het type H5N1 vastgesteld. Dit nadat Frankrijk naar aanleiding van de besmetting in de Dordogne de monitoring voor AI actief heeft uitgebreid. 

Op verschillende boerderijen in de Dordogne zijn monsters genomen in het kader van de jaarlijkse wettelijk verplichte monitoring. Er is geen sterfte of klinische symptomen zijn waargenomen. Bij twee bedrijven werd wel de aanwezigheid van hoogpathogene AI aangetoond, de monsters worden nader onderzocht. De Franse overheid heeft rondom beide bedrijven een beschermings- en toezichtgebied ingesteld. De bedrijven bevinden zich op ruime afstand van de eerdere HPAI besmetting.

 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.