Stamboekbesturen en keuringscommissies maken kennis met GD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Stamboekbesturen en keuringscommissies maken kennis met GD

15-12-2015:  Nader kennis met elkaar maken en interactief met elkaar in gesprek gaan over diergezondheid rondom keuringen: dat was het doel van de bijeenkomst die GD op 10 december organiseerde voor stamboekbesturen en keuringscommissies uit de schapen- en geitenhouderij.

Vooral in de aanloop naar fokdagen hebben wij als GD geregeld contact met leden van stamboekbesturen en fokdagcommissies. Daarbij krijgen wij regelmatig het verzoek om GD een keer te kunnen bezoeken, vandaar dat wij deze middag hebben georganiseerd. Deelnemers konden nader kennismaken met GD, ze zijn bijgepraat over de bevindingen uit de monitoring en er is stilgestaan bij de belangrijkste zaken rond de organisatie van fokdagen en andere evenementen. Gastspreker Hans van Bokhoven heeft verteld over zijn programma om het melden van dierbewegingen voor een keuringsorganisatie te vereenvoudigen. Middels een livestream met de sectiezaal heeft Karin Junker, patholoog GD, een demonstratie over pathologisch onderzoek op een geit gegeven. Dit was een succesvol experiment en werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd, zo bleek uit de reacties achteraf. Met bijna vijftig deelnemers was het een zeer geslaagde en interactieve middag. 

Corrie Hoorweg van Geitenfokvereniging “Voorne/Putten eo.” heeft een mooi fotoverslag van de bijeenkomst gemaakt, deze is te zien op hun website. Zeer de moeite waard om een kijkje te nemen!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.