Weefselfixatie bij lagere buitentemperaturen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Weefselfixatie bij lagere buitentemperaturen

24-11-2015:  Nu de buitentemperatuur lager wordt, is het belangrijk om weefsel in de (verwarmde) praktijkruimte te laten fixeren. Weefsel fixeert niet goed bij lagere temperaturen. U kunt weefselbiopten in de formaline dus het beste pas aan het einde van de werkdag in de TNT Innight kast plaatsen. Indien door de koude het weefsel niet goed gefixeerd is, moet het weefsel niet alleen op ons laboratorium nagefixeerd worden (vertraging van de uitslag), maar kunnen zelfs autolytische veranderingen zijn ontstaan die niet hersteld kunnen worden en die het microscopische onderzoek bemoeilijken of onmogelijk maken. Bij (nacht) vorst kan het weefsel in de formaline in de TNT Innight kast bevriezen, waardoor ook artefacten ontstaan.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.