In één keer weten hoe het zit met BVD en IBR

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

In één keer weten hoe het zit met BVD en IBR

2-11-2015:  BVD en IBR staan in de schijnwerpers. Niet verwonderlijk nu steeds duidelijker wordt hoe deze infectieziekten de weerstand van koeien aantasten en zo voor behoorlijk wat schade kunnen zorgen. Steeds meer veehouders willen dan ook weten hoe het zit met BVD en IBR op hun bedrijf.

GD biedt melkveehouders nu de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief in één keer inzicht te krijgen in de BVD- én IBR-situatie op het bedrijf.  Dit kan eenvoudig door een QuickScan BVD te combineren met de Tankmelkcheck IBR. De uitslag geeft een goed beeld van waar u staat als het gaat om BVD en IBR. Bestel nu het combinatieonderzoekWat doet de QuickScan BVD?

De QuickScan BVD is een éénmalige en vrijblijvende check die u snel een compleet en betrouwbaar beeld geeft van de BVD-situatie op uw melkveebedrijf. De check bestaat uit een unieke en uitgekiende combinatie van drie onderzoeken:
  1. We onderzoeken uw tankmelk op BVD-antistoffen. Zo weet u of er koeien met antistoffen in uw koppel melkvee aanwezig zijn en dus of uw melkvee (mogelijk in het verleden) in aanraking is geweest met BVD. 
  2. We onderzoeken uw tankmelk op BVD-virus. Zo weet u of er BVD-virusdragers aanwezig zijn onder uw melkgevende koeien. 
  3. We onderzoeken vijf bloedmonsters van kalveren in de leeftijd van 8 t/m 12 maanden op antistoffen tegen BVD. Deze dieren fungeren als 'verklikkers' en vertellen u of BVD een rol speelt bij uw jongvee. 

Na de QuickScan BVD weet u dus of BVD een rol speelt op uw bedrijf, of er wellicht dragers aanwezig zijn én waar de eventuele BVD-besmetting zich bevindt. Ook wordt duidelijk in hoeverre uw veestapel gevoelig is voor een besmetting met BVD.

Wat doet de tankmelkcheck IBR?

De Tankmelkcheck IBR is een eenmalig en vrijblijvend tankmelkonderzoek op IBR-antistoffen. De uitslag vertelt u snel of IBR op uw bedrijf wel of geen rol speelt. Let op: ook als u vaccineert tegen IBR is de tankmelktest betrouwbaar.

Eenvoudig bestellen

Wilt u ook weten hoe het zit met BVD en IBR op uw bedrijf?
Bestel het combinatieonderzoek ‘QuickScan BVD & Tankmelkcheck IBR’

Wilt u alleen onderzoeken hoe het zit met IBR? 
Bestel dan een losse Tankmelkcheck IBR.

Wilt u alleen onderzoeken hoe het zit met BVD? 
Bestel dan een losse QuickScan BVD

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.