Hoogpathogene AI in Frankrijk

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Hoogpathogene AI in Frankrijk

25-11-2015:  Bij een hobbykoppel in de Dordogne in Frankrijk is dinsdag een geval van hoogpathogene Aviaire Influenza (AI) vastgesteld (H5N1). Momenteel wordt onderzocht om welke stam het gaat, maar het lijkt erop dat het gaat om een gemuteerde vorm van een laagpathogene variant, die al eerder in Europa is vastgesteld. 
 
In dit geval zijn extra maatregelen genomen. In een zone van tien kilometer rondom het bedrijf worden zowel bedrijfsmatig pluimvee als wilde vogels onderzocht. Consumptie van eieren of kippenvlees levert geen gevaar op voor de mens, benadrukt het Franse landbouwministerie.
 
De laatste keer dat een hoogpathogene AI werd vastgesteld in Frankrijk was in 2007 bij wilde zwanen, de laatste uitbraak bij bedrijfspluimvee was in 2006 bij kalkoenen.
 
GD vraagt continu alert te zijn op verschijnselen. 
 
Lees meer over de vogelgriep
Klik hier voor het hygiëneprotocol

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.