Cursus bacteriologie hond/kat voor paraveterinairen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Cursus bacteriologie hond/kat voor paraveterinairen

24-11-2015: 

Sinds januari 2013 is het nieuwe antibioticumbeleid gestart. Hierdoor moet de keuze van een antibioticum vaker plaatsvinden op basis van een (goed uitgevoerd) bacteriologisch onderzoek en een antibiogram. Dit geldt ook voor gezelschapsdieren. GD Academy en EduPet ontwikkelen daarom een cursus bacteriologisch onderzoek hond/kat, speciaal voor paraveterinairen. Met deze cursus krijgen de deelnemers inzicht in het uitvoeren van bacteriologisch onderzoek in de praktijk. De cursus bestaat uit een mix van e-learning en een practicum. Door vooraf de e-learning te doorlopen is de cursist beter voorbereidt op het praktijkgedeelte en hebben de deelnemers hetzelfde uitgangspunt. Hierdoor is het rendement van de cursus optimaal.

E-learning

De e-learning gaat uitgebreid in op veilig microbiologisch werken. Dit is belangrijk bij het werken met micro-organismen. Daarnaast wordt de inrichting van het laboratorium besproken en hierbij toegelicht welke materialen er nodig zijn voor het microbiologisch werken. Als laatste volgt een korte introductie in de klassieke bacteriologie, waarbij de monstername, het uitvoeren van de kweek en de beoordeling worden behandeld.

Practicum

Het practicum bestaat uit twee achtereenvolgende avonden, waarbij de cursisten zelf platen gaan beënten en aflezen. Hierbij komen naast het kweken ook de identificatie van de kiem en het uitvoeren en beoordelen van een antibiogram aan de orde. De cursus zal gegeven worden bij GD in Deventer door bacterioloog dr. ir. Erik van Engelen en analisten bacteriologie. Volgens planning zal de e-learning eind 2015 gereed zijn, waarna de practicumdagen begin volgend jaar zullen plaatsvinden. Bent u geïnteresseerd? Houd dan onze website en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie!

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.