Uiergezondheid Awards: 10 genomineerden

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Uiergezondheid Awards: 10 genomineerden

27-10-2015:  De genomineerden voor de Uiergezondheid Awards 2015 zijn bekend. Ook dit jaar konden dierenartsen en andere bedrijven weer melkveehouders voordragen die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben neergezet op het gebied van uiergezondheid. En daar werd volop gebruik van gemaakt! 

Voordragers werd gevraagd goed te onderbouwen waarom juist het door hun gekozen bedrijf een award zou verdienen. Uit alle voordrachten koos het UGA Team de tien genomineerden. Hieronder vindt u een deel van de motivatie van de voordragers.

 

Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf Pouwels T.J.M en Hoogstraten J.H. M in Weert (77 melkkoeien)

Voorgedragen door Dierenartsenpraktijk Ell en Gerie Pouwels
“Dit bedrijf werkt netjes, hygiënisch en met heel veel passie voor de koeien. Dit vertaalt zich in een jaarrond laag celgetal en weinig klinische gevallen.” 
Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf Katwinkel in Leersum (120 melkkoeien)

Voorgedragen door Dierenartsenpraktijk Vallei en Wetering
“Katwinkel heeft de afgelopen jaren gefocust op een continu uitstekende hygiëne van de boxen. Hierdoor is het aantal mastitisgevallen en het celgetal fors gedaald.”
Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf VOF Louws L.P.M. en Jong M.A.A. in Rilland (162 melkkoeien) 

Voorgedragen door mengvoederfabrikant For Farmers
“Sinds er selectief wordt drooggezet is het tankcelgetal gedaald, de laatste twaalf maanden was het tankcelgetal gemiddeld 85.000.” 
Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf MTS Keuper en Van Hal in Netterden (140 melkkoeien)

Voorgedragen door Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam en mengvoederfabrikant For Farmers
“Op dit bedrijf wordt al vele jaren selectief drooggezet. De maatschap heeft een structureel laag tankcelgetal onder de 100.000 met een zeer laag percentage klinische mastitis (4 procent).”
Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf MTS Harink-Oude Luttikhuis in Tubbergen (86 melkkoeien)

Voorgedragen door Dierenartsenpraktijk Tubbergen
“Fanatieke veehouder die altijd denkt in oplossingen. Op het bedrijf worden verantwoorde vernieuwingen doorgevoerd. Periode met veel en ernstige mastitis gekend, hiervoor gezamenlijk een plan gemaakt met een zeer bevredigend resultaat: slechts twee milde mastitisgevallen deze zomer!” 
Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf P.H.M. & E.P.B.W.M. Stam in Spijk (Gld) (115 melkkoeien)

Voorgedragen door mengvoederfabrikant Gelre-IJsselstreek en Dierenartsenpraktijk t Holland
“Op dit bedrijf is het aantal mastitisgevallen drastisch teruggebracht en wordt vrijwel altijd zonder antibiotica drooggezet. Door mateloze inzet van de veehouder die ondanks alle tegenslag erin bleef geloven en volhouden met mooi resultaat als gevolg=> RESPECT!” 
Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf MTS Kuipers A. –Braams H.A in Valthe (Dr) (84 koeien) 

Voorgedragen door Dierenartsenpraktijk Zuid- Oost Drenthe
“De maatschap Kuipers is hét voorbeeld voor anderen om te laten zien dat individuele aandacht voor koeien, uitstekende boxhygiene en nauwkeurig werken ook in verouderde huisvesting tot prima resultaten kan leiden. Ondanks het gebrek aan opvolging blijft men investeren om technisch optimaal te presteren. Dit betaalt zich uit, en is een van de pijlers onder hun uitstekende uiergezondheid!”
Uiergezondheid Awards

Melkveehouderij De Lage Esch in Kampen (80 koeien)

Voorgedragen door Dier Geneeskundig Centrum de nieuwe HANZE
“Ondanks de nare privéomstandigheden waardoor Alexander vorig jaar samen met hulp van zijn moeder plotseling het melkveebedrijf overnam zonder ooit de intentie gehad te hebben om melkveehouder te worden, is het hem gelukt om het tankcelgetal met ruim 65 procent te laten dalen. Ook het percentage nieuw verhoogd is drastisch gedaald naar 2 procent. Iemands levenswerk voortzetten en dit alles zonder voorbereiding, vinden wij extra knap van hem!”
Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf Vof Achterkamp-Hiddink in Steenderen (531 koeien)

Voorgedragen door DAP Slingeland
“Deze veehouders hebben succesvol, heel bewust en adequaat, met vertrouwen gekozen voor een gestructureerde en integrale aanpak. Hierbij hebben ze het tankcelgetal meer dan weten te halveren.”  
Uiergezondheid Awards

Melkveebedrijf VOF Bregman in Rasquert (180 koeien)

Voorgedragen door Friesland Campina 
“Enthousiaste familie die bewuste keuzes maakt rondom de koe. Zij zijn in staat om de koe duurzaam haar "werk" te laten verrichten. Zo hebben zij al meerdere 10.000 kg v/e koeien en een meervoud aan 100.000 kg koeien. Dit alles gerealiseerd samen met een structureel zeer laag tankcelgetal terwijl het bedrijf vrij fors is ontwikkeld”

Alle genomineerden zijn de afgelopen weken bezocht door een uiergezondheidsspecialist van het UGA Team van GD. De jury wijst aan de hand van hun verslagen drie winnaars aan. De winnaars van de UGA Awards worden 10 november bekend gemaakt tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij in Zwolle.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.