PED steekt de kop weer op

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

PED steekt de kop weer op

17-10-2015:  De afgelopen weken heeft GD weer een vijftal PED-besmettingen vastgesteld, met name in Oost-Nederland. Mogelijk is sprake van nog meer besmettingen, maar zijn deze niet bekend omdat veehouders bij klinische verschijnselen niet altijd besluiten om op PED te laten testen. Dit betekent dat het verstandig is extra alert te zijn als het gaat om reiniging en ontsmetting en de hygiëneprotocollen in acht te nemen.

‘Voorkomen is beter dan genezen’ geldt zeker voor PED. Het vergt een gezamenlijke inspanning van alle erfbetreders om van PED af te komen. Als varkenshouder kunt u zelf veel doen om besmettingen te voorkomen, of om na besmetting de ziekte beheersbaar te houden. Raadpleeg hiervoor de hygïeneprotocollen van GD. Bij een verdenking is het zeker zinvol om zekerheid te krijgen door mest in te sturen voor onderzoek, Overleg hierover met uw dierenarts. Lees meer over PED

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.