Nieuw: vier mineralen meten in één bloedmonster

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw: vier mineralen meten in één bloedmonster

1-10-2015: 

Recent onderzoek van GD maakt het nu mogelijk om in één keer een vrijwel compleet beeld te krijgen van de mineralenopname bij een niet-melkgevend rund. Via één bloedmonster krijgt u inzicht in de actuele opname van selenium, jodium, koper én zink. Het nieuwe bloedonderzoek sluit naadloos aan op het inmiddels bekende mineralenonderzoek in tankmelk (dé Mineralencheck).

Het succes van dé Mineralencheck, waarmee veehouders via tankmelk inzicht krijgen in de selenium-, koper-, zink- en jodiumopname bij hun melkgevende koeien, was de aanleiding om te zoeken naar een uitbreiding van de mogelijkheden van bloedonderzoek. Inmiddels is dit onderzoek afgerond en is het dus mogelijk de opname van de genoemde vier mineralen te bepalen uit één bloedbuis. Uw dierenarts kan het nieuwe onderzoek aanvragen onder de naam 'Pakket Spoorelementen Uitgebreid'. De uitslag van het Pakket Spoorelementen Uitgebreid vertelt u in één oogopslag of de mineralenvoorziening aansluit bij de behoefte of dat bijsturen in de mineralengift nodig is.

Wanneer vraagt u dit onderzoek aan?
Voor bedrijven die gebruik maken van dé Mineralencheck is het Pakket Spoorelementen Uitgebreid een ideale aanvulling om ook de mineralenopname bij het jongvee en de droogstaande dieren in beeld te krijgen of om te controleren hoe het zit bij de koeien aan het einde van de lactatie. Ook kan het onderzoek op deze bedrijven ingezet worden om gerichter inzicht te krijgen bij een afwijkende uitslag van het tankmelkonderzoek en/of naar aanleiding van klachten.

Het Pakket Spoorelementen Uitgebreid is ook zeer geschikt voor niet-melkleverende rundveebedrijven om inzicht te krijgen in de actuele mineralenopname. Door middel van een steekproef van vijf dieren binnen één diergroep krijgt u een beeld van de mineralenopname van de koppel en kunt u zien of de voorziening aansluit bij de behoefte van de dieren of dat bijsturen nodig is.

Klik hier voor uitgebreide informatie en een toelichting op de uitslag

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.