Manon Houben hoofd dierenartsen sector varken bij GD

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Manon Houben hoofd dierenartsen sector varken bij GD

1-10-2015:  Manon Houben wordt vanaf 1 oktober Hoofd Dierenartsen van de sector varkens. Manon is nu actief als onafhankelijk diergeneeskundig-adviseur voor de varkenshouderij vanuit haar bureau PorQ. De overstap van Manon naar GD betekent een krachtenbundeling, waarmee we de sector nog krachtiger kunnen ondersteunen op het gebied van varkensgezondheid. 

ManonNa haar studie diergeneeskunde (1997) werkte Manon vier jaar als erkend varkens- en paardendierenarts. Daarna was ze zes jaar lang docent varkensgezondheid aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. In 2007 richtte Manon PorQ op, een advies- en consultancy bureau voor de varkensgezondheid. Ze verzorgt praktische trainingen voor varkenshouders en als consultant bijt zij zich vast in langdurige gezondheidsproblemen of tegenvallende productie resultaten. Met als doel ervoor te zorgen dat gezondheid op een varkensbedrijf de norm wordt en ziekte de uitzondering. 

Manon is een ervaren varkensdierenarts met veel ervaring in de sector. Ze beschikt over een uitgebreid (inter)nationaal netwerk, zowel in de veterinaire als in de humane gezondheidszorg.  In 2013 schreef ze het boek ‘Vleesvarkens en Gezondheid: het praktijkboek voor gezonde varkens en gezond vlees’. Dit boek is inmiddels in meerdere talen verschenen. 

Foto: Koos Groenewold

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.