KI67 en AgNor kleuringen bij mestceltumoren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

KI67 en AgNor kleuringen bij mestceltumoren

29-10-2015:  Wanneer een mestceltumor van de hond als graad 2-tumor wordt geclassificeerd, adviseren we voortaan geen AGNOR-kleuring meer te doen. Eerder deden we in zo’n geval zowel een Ki-67- als een AGNOR-kleuring, maar inmiddels is duidelijk dat de AGNOR geen meerwaarde levert aan de resultaten van de KI-67-immuunhistochemische kleuring.

Een mestceltumor van de hond wordt door de pathologen tijdens het histopathologische onderzoek ingedeeld in graad 1-, 2- of 3-tumor volgens het bekende Patnaikgraderingssysteem. Graad 1-mestceltumoren gedragen zich in de regel goedaardig, terwijl graad 3-tumoren zich meestal kwaadaardig gedragen en vaak metastaseren. Het biologische gedrag van graad 2-mestceltumoren blijkt sterk wisselend te zijn. Om hiervan een betere inschatting te krijgen, hebben we in het verleden gebruik gemaakt van de resultaten van Ki-67- en AgNOR-(immuun)histochemische kleuringen. Nu dus alleen nog de KI-67-kleuring. Op aanvraag kan de AgNOR kleuring natuurlijk nog uitgevoerd worden. 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.