Diergezondheidsmonitoring rund: tweede kwartaal 2015

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Diergezondheidsmonitoring rund: tweede kwartaal 2015

27-10-2015:  De diergezondheidsmonitoring richt zich op het vroegtijdig signaleren van uitbraken van bekende ziekten en het opsporen van onbekende dierziekten. Daarnaast geeft de monitoring goed zicht op trends en ontwikkelingen in de veehouderijsector. Elk kwartaal verschijnt per sector een monitoringflyer met een overzicht van de stand van zaken van bekende aandoeningen en bijzondere bevindingen. 

In het tweede kwartaal van de monitoring sector rund zagen we een toename van BVD-virusvrije, BVD-tankmelkonverdachte melkveebedrijven en IBR-vrije en IBR-tankmelkonverdachte melkveebedrijven. Ook de uiergezondheidskenmerken lieten een gunstige trend zien: het gemiddelde tankmelkcelgetal daalde landelijk.

Bijzonder was de melding van een cluster van kalveren met een aangeboren afwijking ‘Schistosoma Reflexum’ (SR). GD heeft nader onderzoek gedaan, maar een gezamenlijke factor werd niet gevonden. 

Meer informatie over de diergezondheidsmonitoring rund in het tweede kwartaal 2015 leest u in de monitoringsflyer

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.