Monstername A C of E bedrijven alleen via dierenarts

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Monstername A C of E bedrijven alleen via dierenarts

22-9-2015: 

Met de overgang van de VVL-regeling (Verordening Varkensleveringen) van het PVE naar het ministerie van Economische Zaken (EZ), is er ook wat veranderd aan de monstername van de maandelijkse bemonstering voor Aujeskzy (ZvA) en Klassieke Varkenspest (KVP) door A-, C- en E-bedrijven. De nieuwe regelgeving schrijft voor dat de ZvA- en KVP-monsters uitsluitend door de dierenarts genomen mogen worden (Staatscourant nr. 35166). Monstername via de slachtlijn mag wel voor de vanuit EZ verplichte ZvA-monitoring die per trimester moet worden uitgevoerd en voor onderzoek uit de IKB-reglementen zoals voor salmonella.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.