Laatste kans inschrijving Uiergezondheid Awards!

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Laatste kans inschrijving Uiergezondheid Awards!

4-9-2015: 

De inschrijving voor de Uiergezondheid Awards 2015 is bijna gesloten. Dierenartsen en andere bedrijven kunnen tot en met uiterlijk 10 september melkveehouders aanmelden die het afgelopen jaar de uiergezondheid flink hebben verbeterd. Wie zet u in het zonnetje? Aanmelden kan heel eenvoudig digitaal via deze link

De Nederlandse melkveesector hecht sterk aan een goede uiergezondheid. Gezonde uiers betekent immers fittere koeien, minder antibiotica, lagere kosten en meer melk. Om een voortdurende verbetering van de uiergezondheid in Nederland te stimuleren, reikt het UGA Team van de GD jaarlijks de Uiergezondheid Awards uit aan melkveehouders die een bijzondere prestatie hebben neergezet op het gebied van uiergezondheid. De Uiergezondheid Awards 2015 worden 10 november uitgereikt tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij in Zwolle.

Hoe werkt het?
Melkveehouders kunnen tot en met 10 september 2015 digitaal worden aangemeld. De jury neemt vervolgens contact op met de melkveebedrijven die in aanmerking komen voor een nominatie. De genomineerden worden bezocht door een uiergezondheidsspecialist van het UGA Team van de GD. Na deze bedrijfsbezoeken wijst de jury drie winnaars aan.

Wat krijgt de veehouder?
Genomineerde veehouders worden in het zonnetje gezet op de website van de GD. Bovendien ontvangen alle genomineerden twee kaarten voor het congres Gezonde Melkveehouderij (waarde: €150,-). De drie winnaars van de Uiergezondheid Awards ontvangen:

 • Een award in de vorm van een mooie muurplaquette, overhandigd tijdens het congres Gezonde Melkveehouderij.
 • Een bedrag van €500,-
 • Twee kaarten voor het congres Gezonde Melkveehouderij t.w.v. €150,-.
 • Positieve aandacht in diverse media.

Ook de voordragers delen mee in het succes van de winnaars. Werken aan uiergezondheid doe je immers samen! Is een van ‘uw’ veehouders bij de genomineerden/ winnaars dan hebt u niet alleen een trotse klant, u ontvangt ook:
 • Vermelding van naam en logo in alle communicatie-uitingen rondom de awards.
 • Twee kaarten voor het congres Gezonde Melkveehouderij t.w.v. €150,-.
 • De mogelijkheid om materiaal aan te leveren voor de goodiebag op het congres.

Hebt u al een klant voorgedragen voor deze bijzondere prijs? Meld vóór 10 september een veehouder aan en beloon hem of haar voor de mooie samenwerking het afgelopen jaar! 

Draag een veehouder voor

Dit zijn de winnaars van vorig jaar, v.l.n.r.: Wil Peek (voorgedragen door ULP Harmelen), Arjan en Nicole Olink (voorgedragen door Arts & Dier uit Klijndijk) en Anja en Henry Steverink (voorgedragen door hun voerleverancier Gelre IJsselstreek). 

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.