Kom ook naar de masterclass 'Lang leve de koe!'

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Kom ook naar de masterclass 'Lang leve de koe!'

3-9-2015: 

Wat moet ik doen om probleemloos oudere koeien te krijgen? Die vraag staat centraal tijdens de masterclass die GD dit najaar door het hele land organiseert. De data en locaties van de masterclass zijn nu bekend. 

Meld u direct aan!

‘Lang leve de koe!’, zo hebben we de masterclass genoemd. Het verhogen van de gemiddelde leeftijd van de melkkoe is een actueel thema. Niet voor niets werd het door deelnemers aan Melkmeesters voorgedragen als onderwerp. Uit het oogpunt van dierenwelzijn hecht de maatschappij sterk aan koeien die gezond en lang leven. Maar ook vanuit economisch perspectief is het voor veel veehouders interessant om een koe probleemloos een lactatie langer mee te laten gaan.

De levensduur van een melkkoe wordt beïnvloed door veel factoren. Managementfactoren als voeding en huisvesting zijn belangrijk, maar er komt ook steeds meer aandacht voor erfelijke aanleg, jongveeopfok en weerstand. Wat zijn de laatste inzichten op dit gebied? Wat is bijvoorbeeld 'aangeboren afweer'? Hoe zorg je ervoor dat de genetische potentie van een kalf ook daadwerkelijk tot haar recht komt? Hoe ziet een ideale transitieperiode eruit en hoe voorkom ik daarmee opstartziektes? Wat moet ik doen om oudere koeien te krijgen?

De masterclass is een unieke kans om over deze vragen van gedachten te wisselen met de deskundigen van GD. Zij brengen u op de hoogte van de laatste inzichten en nieuwste onderzoeksresultaten, en vertalen deze naar concrete aandachtspunten voor op uw bedrijf. Kortom: u krijgt actuele en praktische kennis, heet van de naald, direct van dé experts.

Via dit formulier kunt u zich eenvoudig aanmelden voor een masterclass bij u in de buurt. Deelname kost éénmalig 24,95 euro. 

Let op: als u zich nu aanmeldt voor Melkmeesters is de masterclass gratis en profiteert u van vele extra’s! Lees meer over Melkmeesters

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.