Inzicht in actueel leverbotrisico

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Inzicht in actueel leverbotrisico

9-9-2015: 

Leverbotinfecties zijn lastig te controleren en kunnen behoorlijk wat schade veroorzaken. Wist u dat GD sinds kort digitale leverbotalerts uitstuurt die u een actueel inzicht geven in het leverbotrisico in uw postcodegebied? U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden. Voor melkveehouders die eenvoudig inzicht willen in de mate waarin hun melkvee is besmet met leverbot, is er Worminfecties Tankmelk.

De leverbotalert is ontwikkeld in samenwerking met NZO en LTO. Het is een digitale melding die op het juiste moment praktische tips geeft om leverbot (preventief) aan te pakken. Ook geeft de alert aan of er in uw omgeving een verhoogd risico is op leverbot. Hieraan is een gericht, tijdgebonden advies gekoppeld. Om duidelijk te maken hoe de cyclus van de leverbot werkt heeft GD ook een verhelderend filmpje ontwikkeld.

Bekijk het filmpje en laat uw e-mailadres achter voor de leverbotalert

Voor melkveehouders: eenvoudig inzicht op bedrijfsniveau

Melkveehouders die willen weten óf en in welke mate hun melkvee daadwerkelijk is besmet, kunnen eenvoudig inzicht krijgen via Worminfecties Tankmelk. Hierbij worden tankmelkmonsters, die automatisch worden genomen via RMO, jaarlijks onderzocht op antistoffen tegen leverbot, longwormen en maagdarmwormen. De uitslag helpt onder andere bij de keuze om wel of niet te ontwormen. Ontwormen kost geld en werkt bij leverbot mogelijk resistentie in de hand. Aan de hand van de uitslag kunt u bovendien bepalen of bijsturen in uw weidemanagement nodig is.

Extra service

Abonnees van Worminfecties Tankmelk krijgen naast de leverbotalerts één à twee keer per jaar van GD een bedrijfsspecifieke analyse die wordt gekoppeld aan de tankmelkuitslag. Hiermee brengt u het actuele risico van een leverbotinfectie op uw bedrijf nóg beter in kaart. Zo kunt u, samen met uw dierenarts, preventieve maatregelen nemen en gericht behandelen tegen leverbot.

Klik hier om u aan te melden voor Worminfecties Tankmelk

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.