Zinkopname nu ook meetbaar via Mineralencheck

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Zinkopname nu ook meetbaar via Mineralencheck

2-7-2015: 

Dé Mineralencheck is uitgebreid met zink. Dat betekent dat u via tankmelkonderzoek nu inzicht kunt krijgen in de selenium-, koper-, jodium- én zink-opname van uw melkvee.

Zink is betrokken bij de werking van een groot aantal enzymen in het lichaam van een koe. Zodoende kan een zinktekort van invloed zijn op processen in voortplanting, botten, huid, haar, klauwen en afweersysteem. Verschijnselen bij een tekort zijn een verminderde eetlust, slechte groei, een verdikte, perkamentachtige huid op de snuit en de poten en een verminderde weerstand. Bij een zeer royale zinkvoorziening zijn de verschijnselen onder andere verlies van eetlust en diarree. Lees meer over zink>>

Met de toevoeging van zink geeft dé Mineralencheck een nog completer beeld van de mineralenopname van uw melkvee.

Dé Mineralencheck in het kort:

  • Dé Mineralencheck vertelt wat uw melkgevende koeien hebben opgenomen aan jodium, selenium, zink en koper.
  • Het onderzoek wordt via de tankmelk 2, 4 of 6 keer per jaar uitgevoerd. De melkmonsters worden automatisch genomen via de RMO, dus u hoeft na aanmelden verder niets te doen.
  • Met behulp van de toelichting op de uitslag kunt u bijsturen waar nodig, zodat u een optimum bereikt, zowel financieel als qua diergezondheid. U weet zeker dat u niet teveel of te weinig mineralen bijvoert.

Lees meer en meld u aan

uiergezondheid

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.