Wateronderzoek voor KKM Foqus

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Wateronderzoek voor KKM Foqus

29-7-2015: 

Hebt u een eigen bron? Als u dit bronwater gebruikt om de melkwinningsapparatuur te reinigen of om de melk voor te koelen, dan gelden er volgens het kwaliteitsprogramma KKM of Foqus planet normen waaraan het water hoort te voldoen. GD biedt hiervoor speciaal het pakket ‘Veedrinkwater KKM / Foqus’ aan.

Het pakket Veedrinkwater KKM / Foqus heeft een scherp tarief, sluit naadloos aan op de gestelde eisen en levert een bijbehorend certificaat. GD regelt dat de watermonsters één keer per jaar worden genomen door een erkende monsternemer.

Direct aanmelden

Wanneer kies ik dit wateronderzoek?
U gebruikt bronwater:
- voor het reinigen van de melkwinningsapparatuur: o.a. melktank en melkinstallatie en/of
- als koelwater in de voorkoeler of een speciale voorkoeler (Friesland Campina).

Hoe vaak onderzoeken?
U bent volgens het kwaliteitsprogramma KKM / Foqus planet verplicht om jaarlijks een watermonster te laten onderzoeken op geschiktheid volgens de door KKM / Foqus planet gestelde normen voor waterkwaliteit.

Monstername
Monstername in het kader van KKM / Foqus planet mag uitsluitend door een erkende monsternemer worden uitgevoerd en ingestuurd naar GD. Wanneer u deel gaat nemen aan Veedrinkwater KKM / Foqus, neemt een erkend monsternemer jaarlijks contact met u op om een monster te nemen en in te sturen naar GD.
Het watermonster dient uit de kraan zo dicht mogelijk bij de melktank of melkinstallatie genomen te worden. Bij dit pakket ontvangt u naast de uitslag een certificaat in het kader van het kwaliteitsprogramma KKM / Foqus planet. Bovendien krijgt u een eerste indruk van de geschiktheid van uw bronwater als veedrinkwater voor uw melkkoeien.

Welke parameters worden onderzocht?
Het onderzoek bestaat uit chemisch onderzoek op pH, ammonium, nitriet, nitraat, ijzer, mangaan, natrium, chloride, sulfaat, hardheid en bacteriologisch onderzoek op totaal aëroob kiemgetal bij 22 ºC, E-coli/mL en E-coli/100 mL.

Aanmelden
Via het dit aanmeldformulier kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de jaarlijkse aansturing van het Veedrinkwater KKM/Foqus (10526) wateronderzoek door GD. GD regelt dat de watermonsters één keer per jaar worden genomen door een erkende monsternemer. U hoeft na aanmelding verder niets te doen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.