Paratbc status C voor iedereen bereikbaar

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Paratbc status C voor iedereen bereikbaar

26-6-2015: 

Schapen- en geitenhouders kunnen nu eenvoudig Paratbc status C behalen, door jaarlijks deel te nemen aan een steekproef (bloed en/of melk), ongeacht de uitkomst.

Status C voor iedereen bereikbaar: dat is de insteek van een drempelverlaging van het Paratuberculose Programma Schaap Geit (PPSG). Door jaarlijks deel te nemen aan een steekproef (bloed en/of melk), kan iedereen status C behalen of onderhouden, ongeacht de uitkomst. Het PPSG geeft inzicht in de paratbc-situatie op uw bedrijf door onderzoek op afweerstoffen in bloed of melk van alle dieren die ouder zijn dan twee jaar. Na het vaststellen van deze bedrijfsstatus kunt u vervolgens kiezen of u deze wilt beheersen of dat u wilt opklimmen naar een hogere status en deze tenslotte wilt bewaken.

Klik hier voor een schematische weergave van het PPSG

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.