Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Paratbc status C voor iedereen bereikbaar

26-6-2015: 

Schapen- en geitenhouders kunnen nu eenvoudig Paratbc status C behalen, door jaarlijks deel te nemen aan een steekproef (bloed en/of melk), ongeacht de uitkomst.

Status C voor iedereen bereikbaar: dat is de insteek van een drempelverlaging van het Paratuberculose Programma Schaap Geit (PPSG). Door jaarlijks deel te nemen aan een steekproef (bloed en/of melk), kan iedereen status C behalen of onderhouden, ongeacht de uitkomst. Het PPSG geeft inzicht in de paratbc-situatie op uw bedrijf door onderzoek op afweerstoffen in bloed of melk van alle dieren die ouder zijn dan twee jaar. Na het vaststellen van deze bedrijfsstatus kunt u vervolgens kiezen of u deze wilt beheersen of dat u wilt opklimmen naar een hogere status en deze tenslotte wilt bewaken.

Klik hier voor een schematische weergave van het PPSG

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.