Nieuw: de Paratbc Check

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Nieuw: de Paratbc Check

2-6-2015: 

De Paratuberculose Check: op een eenvoudige en betrouwbare manier onderzoeken in de melk of de bacterie die paratuberculose veroorzaakt voorkomt op uw bedrijf. Zo kunt u bij de verkoop van uw schapen en geiten en aan bezoekers aantonen dat u actief bezig bent met paratuberculose.

Paratuberculose is een chronische darmaandoening bij runderen, schapen en geiten die wordt veroorzaakt door de paratuberculosebacterie. Schapen en geiten met deze aandoening krijgen gewichtsverlies, zitten vaak ruw in het haar of de wol en hebben een schilferige huid. Na aanmelding voor de Paratbc Check ontvangt u van GD een pakket met monstermateriaal. U bemonstert zelf de schapen of geiten en stuurt het verzamelpakket terug naar GD. Als er geen antistoffen tegen paratuberculose zijn aangetoond in de ingezonden melkmonsters, ontvangt u van ons een bordje.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.