Vaker melken = vlotter afnemen

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Vaker melken = vlotter afnemen

22-5-2015: 

De afschaffing van het melkquotum is voor enkele veehouders een reden om over te stappen op driemaal daags melken. Bij driemaal daags melken is het nog belangrijker dat de koe vlot de melk afgeeft, anders wordt de speenbelasting te groot.

Rust en regelmaat bij het melken, een intensieve voorbehandeling en een wachttijd van 60-90 seconden zorgen voor een vlotte melkafgifte van de koe. Tevens speelt de afstelling van de melkmachine een belangrijke rol bij de melkafgifte. Het gaat hierbij vooral om de afstelling van de pulsators, het vacuüm en het type tepelvoering. De (automatische) afname verdient extra aandacht bij driemaal daags melken. Kijk bij overstappen op driemaal daags melken nog eens extra kritisch naar de melkmethode en de melkmachine. Overleg zonodig met specialisten. Houd er rekening mee dat het afnamemoment wordt versneld en de tepelvoeringen vaker worden vervangen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.