De hygiënescan: een nieuwe tool voor het scoren van bedrijfshygiënemanagement

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

 • Windows
  Mac OS
 • Zoom in
 • Zoom uit
 • Zoom 100%
 • Muiswiel op / neer

Diersoorten

De hygiënescan: een nieuwe tool voor het scoren van bedrijfshygiënemanagement

21-5-2015:  Om uitbraken van AI te voorkomen is het nemen van strikte hygiënemaatregelen van groot belang. Naar aanleiding van de uitbraken van eind vorig jaar hebben het pluimveebedrijfsleven en GD een hygiënescan opgezet. De hygiënescan wordt een digitale tool waarmee het hygiënemanagement voor alle typen pluimveebedrijven, inclusief de eendenbedrijven, gemonitord wordt. De verplichting tot het invullen hiervan wordt gekoppeld aan het jaarlijks invullen van het Bedrijfsgezondheidsplan.

Binnen de scan wordt aandacht besteed aan:

 1. ongediertebestrijding en vogelwering;
 2. de afscheiding van het bedrijfsterrein;
 3. bedrijfshygiëne en stalhygiëne;
 4. maatregelen rond contacten met voertuigen, materialen en personeel.
Verder staan er nog aanvullende maatregelen in vermeld met betrekking tot eierproducerend pluimvee, eenden en bedrijven met uitloop. De resultaten van de hygiënescan worden uitgedrukt in scores. Deze scores kunnen gebruikt worden voor het verder optimaliseren van de bedrijfshygiëne. Door de hygiënestatus weer te geven in een score is het mogelijk trends te volgen.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.