Tien jaar cel- en weefselpathologie gezelschapsdieren

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Tien jaar cel- en weefselpathologie gezelschapsdieren

17-4-2015: 

De cel- en weefselpathologie, onze diagnostische pathologieservice voor gezelschapsdieren bestaat in 2016 alweer tien jaar! Reden om terug te blikken, maar zeker ook om vooruit te kijken.
 
In 2006 is de GD gestart met het aanbieden van  deze service, uitgevoerd door een team van acht pathologen. Door deze forse bemensing is de diagnostische service 52 weken per jaar gegarandeerd en kan casuïstiek binnen dit team worden besproken wanneer daar aanleiding voor is. Het team wordt ondersteund door een histotechnisch laboratorium, waardoor onze diagnostische service gekenmerkt wordt door een hoge, consistente kwaliteit met korte doorlooptijden. Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor aanvullend onderzoek. Binnen dit team hebben we verschillende kennisgebieden kunnen uitbreiden, zoals oncologische pathologie, dermatopathologie en mondholtepathologie. Door deze unieke combinatie van menskracht en technologie hebben wij een bijdrage geleverd aan een optimale behandeling van gezelschapsdieren met ziekteprocessen.

Analyse

Momenteel doen we een gedetailleerde analyse van onze database met bijna 35.000 pathologische diagnoses van honden en katten, waaronder diagnoses van meer dan 10.000 raszuivere honden, die 270 verschillende hondenrassen vertegenwoordigen. Deze diagnoses worden gebruikt voor een groter doel; namelijk het leveren van een bijdrage aan de gezondheid van de populatie gezelschapsdieren, waarbij preventie, prevalentie en (vroeg)diagnostiek een belangrijke rol spelen. In de loop van dit jaar en volgend jaar hoort u daar meer over.

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.