Neurologische vorm van rhinopneumonie in Moergestel

Zoomfunctie

Moeite met het lezen van de tekst? Vrijwel alle populaire browsers geven u controle over hoe groot websites worden weergegeven.

  • Windows
    Mac OS
  • Zoom in
  • Zoom uit
  • Zoom 100%
  • Muiswiel op / neer

Diersoorten

Neurologische vorm van rhinopneumonie in Moergestel

24-4-2015: 

In Moergestel (Midden Brabant) is op een bedrijf rhinopneumonie vastgesteld. Paarden van de locatie worden niet vervoerd.

Uit onderzoek van de GD blijkt dat het gaat om EHV1. EHV1 is de variant van rhinopneumonie die zich uit middels verkoudheidsverschijnselen, abortus en die in dit geval ook bij een paard neurologische verschijnselen heeft veroorzaakt. Het onderzoek heeft direct plaatsgevonden nadat de eerste ziekte verschijnselen zichtbaar waren.

Het paard wordt intensief verpleegd en het bedrijf heeft de deuren gesloten. De contactadressen zijn ingelicht en de paarden staan dagelijks onder controle van een dierenarts.

U kunt uw paarden zelf controleren door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij verdenking van Rhinopneumonie is het verstandig om zo snel mogelijk de dierenarts te raadplegen. Meer informatie over rhinopneumonie vindt u hier

Oude browser

We zien dat u gebruik maakt van een verouderde browser. Niet alle onderdelen van de website zullen daardoor goed functioneren. Download nu de laatste versie van uw browser om veilig te kunnen surfen.

GD maakt gebruik van cookies om onze website te analyseren en de functionaliteit te verbeteren. Meer info vind je in ons cookiebeleid.